7.05.2013

Serge Lutens - Chergui




Merhabalar. Parfüm Blogumda ilk konuğum merakla denemeyi beklediğim Serge Lutens - Chergui



Parfümü edindim sonunda. Deneyebileceğim miktarda var elimde.

İlk izlenim olarak, koku çeşitliliği çok yüksek bir parfüm. Ne varsa koymuşlar içine adeta. Ancak her bir kokuyu ayrı ayrı  hissedebiliyorsunuz. Ayrıca bu çeşit bolluğu bir kafa karışıklığı yaratmıyor. Enfes gerçekten. Açılışını çok beğendim. Şekerli yumuşak bir açılış. Odunsular ve bal hakim diye düşünüyorum.
Orta notalarda gül ve baharatları rahatlıkla hissedebiliyoruz. Baharat ancak insanın genzini yakacak cinsten değil, çok şekerli bu kısmı da. Hatta baştan sora bildiğin tatlı bir parfüm.Alt notalarında fazla bir farklılık göremedim. Koku aynı tatlılıkta devam ederken, biraz deri ekleniyor.

Değinilmesi gereken en önemli kısmı kesinlikle kalıcılığı. Parfüm üzerinize takılı kalıyor.

 Bazı kokular vardır fazlası insanı rahatsız eder. Hatta an gelir benim gibi mideniz rahatsız bir zamanda kullanırsanız 2 güzide parfümünüzden soğur dopdolu şişelerini görmek dahi istemezsiniz. İşte Chergui, eğer tatlı kokulara alerjiniz yoksa asla sizi rahatsız edecek cinsten bir parfüm değil. Sadece sıcak havalarda kullanılamaz. Kış parfümü bildiğin. Bir de bana fazla feminen geldi. Yani ucundan unisex diyelim. O da parfümdeki koku cümbüşünden dolayı her insan evladına güzel gelecek olmasından kaynaklanıyor.

Parfümde öne çıkan bazı kokular var. Sevemediğim tek yanı bu oldu. Yani baharatlar evet baharatlar diyoruz ancak mesela tarçın ön planda. Sonra gül ön planda bence ki bu durum oldukça moralimi bozdu zira gül kokusunu sadece gülizarlarda severim. Dalında. Örneğin şişenin kapağı bildiğin tarçın kokuyor. Bu parfümü doğru yorumlamamızın önüne geçebilir. 

Bir de tasarımına değinmek istiyorum. Günümüz dünyasında tüketimde kaliteyi sadelik temsil ediyor. Teknolojide Apple'ı düşünün mesela. Dümdüz dikdörtgen sade telefonlar üretip yüz milyonlarca satıyorlar. Her şey malzeme kalitesi, kibarlık ve sadeliğe yönelmiş durumda. Şimdi de şu Serge Lutens parfümlerinin sadeliğine ve asaletine bir daha bakın. Çok düz ancak söylemek istediğini söyleyen, kibar elegant ve kaliteli. Mesela camı yarım kilo değil, ince baya(iş bu cümle bazı tasarımcılara gönderme ihtiva etmektedir :))

Serge Lutens markasının merakla denemeyi beklediğim Chergui parfümünü sonunda denedim. Bu eşsiz tecrübe umarım daha önce yaşamamış olanlara da nasip olur. Benden tahmin ettiğim gibi tam not aldı.

6 yorum:

  1. bu parfümü nereden temin edebilirim test amacçlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkemizde ne yazık ki satılmıyor. Test amaçlı, parfüm sahiplerinden dekant olarak satın alabilirsiniz.

      Sil
  2. Hakan bey mesajınızı yanlışlıkla sildim. Ne yazık ki ancak yurtdışından temin edebilirsiniz. Bir tanıdığınızdan rica edebilirsiniz. Yurtiçinden yalnızca elinde olanlardan almanız mümkün.

    YanıtlaSil
  3. hemen sevilecek bir koku değil,tecrube gerekıyormus sanırım((

    YanıtlaSil
  4. körlemesine aldığım ilk niş parfümümdür serge lutens chergui.Sıkıldığında gün boyu kendisini hissettiren an be an sizi takip eden bir kokudur.Birde rüzgarlı bir hava varsa rahiyası toz bulutu gibi yayılarak muhakkak bir kaçtane burun bulur..Edinilesi bir arkadaştır...

    YanıtlaSil
  5. İyi günler costume natıonal homme a göre kokusu nasıldır sizce ?? Özellikle kalıcılık ve farkedilirlik açısından merak ediyorum

    YanıtlaSil